Svenska Spel

svenska spel

Utöver Anthony Curtis, Antonio Esfandiari, Sam Tricket and Phil Ivey så finns det ytterligare kända spelare som gjort stor succé inom spelvärlden. Trots att hasardspel i sig har sina tricks och tekniker så är det inte bara professionella som spelar utan vanliga okända människor spelar också hasardspel. Vissa tror på sin tur och väljer att satsa medan andra spelar för skojs skull. Las Vegas som nämnts tidigare är en helt egen spelvärld varav människor väljer att åka till bara för att spela men det finns även andra sätt att tillfredsställa sina spelkrav. Då vi tar oss ut ur Las Vegas barriärerna för att ta en titt på andra områden kan vi se att spelvärlden inte enbart existerar av poker och alla de klassiska spel som spelas där.

Om man tar en titt på Sverige kan man se att befolkningen spelar mycket Oddset som är ett samlingsnamn på Svenska Spel vilket också är en typ av hasardspel. Det går ut på en vadslagning mellan vinst och insats och spelas oftast inom fotboll, hockey och hästar. Såsom i alla spel finns även här tricks och tekniker, här kan man dock utgå ifrån erfarenhet och kunskap. Kan man mycket om fotboll och spelarna så vet man vad man kan satsa på, men denna handling är trots allt en chansning. Även denna typ av hasardspel har en matematik vilket går ut på att räkna ut sannolikheten för att den alternativa händelsen ska inträffa. Det finns alltså en uträkning inom det hela, därför är det viktigt att spela smart här med för att vinna stort och rensa huset för att ta med sig vinsten.

Om Svenska spel

Ordet Oddset infördes in i det Svenska Spel systemet den 27 oktober 1986 då Tipstjänst skapade tre olika oddsspel vid namnen Lången, Matchen och Toppen. År 2001 den 4 april infördes ett nytt spel in i systemet vid namnet Bomben. Sedan ersattes spelet Toppen med Mixen år 2002. Alltså fanns det flera alternativ inom Oddset men det sattes krav på att spela dessa spel och det är att man ska ha fyllt 18 år för att spela Oddset och delta inom Svenska Spel. Självklart är det svensk licens och svenska regler som gäller här.